In ons pand in Sterrenburg worden er ook zwangerschapscursussen aangeboden.
Je kunt kiezen uit de volgende cursussen :

*Borstvoedingscursus
Moeders die al tijdens de zwangerschap zijn geïnformeerd over borstvoeding blijken later beter in staat borstvoeding te geven. Tijdens onze cursus leer je onder andere:
hoe je je kindje aanlegt, wat je moet doen als het geven van borstvoeding niet gelijk lukt, hoe het zit als je weer gaat werken, hoe je weet of je kindje voldoende heeft gedronken en wat je allemaal mag eten en drinken.

De cursus volg je ongeveer in de achtste maand van je zwangerschap en duurt ongeveer 2,5uur. Uiteraard mag dit ook eerder in je zwangerschap.
De cursus wordt gegeven door Anita van der Vlist

Je kunt je aanmelden voor de volgende data:
8 april/3 juni/8 juli/2 september/4 november
Tijd: 19.00-21.30
Kosten: 35 euro
Klik hier om je aan te melden

* Samen bevallen – minicursus
In deze cursus biedt de docent brede informatie over zwangerschap, ontsluiting, persen en geboorte,  om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je baby. Er wordt gesproken over o.a. angst voor de bevalling, omgaan met pijn, fases van de bevalling en wat als het anders loopt. Er worden praktische technieken besproken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden, zoals o.a. ademhalingstechnieken, perstechniek, ontspanningsoefeningen en baringshoudingen.
De minicursus is een snelle voorbereiding op de bevalling. In de minicursus worden de belangrijkste onderwerpen en praktische oefeningen in vier bijeenkomsten behandeld. Tijdens de hele cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat die straks kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Je kunt je aanmelden voor de volgende data:
6, 13, 20 en 27 juni
Tijd: 19.30-21.30
Kosten: 140-170 euro
Klik hier om je aan te melden

* Haptonomie (met partner)
De cursus staat bol van de haptonomische oefeningen en doulatechnieken die jullie op weg kunnen helpen naar de best mogelijke zwangerschap en bevalling. De focus ligt op de verbinding tussen jullie twee en tussen jullie en jullie kindje.
Het is een 1daagse cursus die je samen met je partner doet.
Deze cursus wordt gegeven door Best bevallen

Je kunt je aanmelden voor de volgende data:
– 6 april
– 21 april
– 25 mei
– 23 juni
Tijd: 10.00-16.00
Kosten: 195 euro
Klik hier om je aan te melden

Zie ook…