Bevalling

In de zwangerschap zullen we met de vraag komen waar je wilt gaan bevallen. Tot op het moment van de weeën kun je altijd nog anders kiezen dan de voorgenomen plek. Het belangrijkste is dat je kiest voor de omgeving waar jij je het prettigst voelt, dit voor een zo goed mogelijk verloop van de bevalling.
Je kunt ervoor kiezen om thuis of poliklinisch te bevallen.

In beide gevallen zullen we eerst thuis bij je langskomen als de weeën zijn begonnen, om te beoordelen hoe het verloopt.  Soms is het nodig om eerst meerdere keren thuis langs te komen voordat we de kraamzorg bellen om te komen assisteren bij de bevalling, of voor we naar het ziekenhuis gaan voor de bevalling.

Alle bevallingen vinden in principe plaats in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Soms moeten we uitwijken naar een ander ziekenhuis indien alles vol ligt. Dit komt gelukkig niet al te vaak voor. Wij wijken dan vaak uit naar R’dam en soms zelfs nog naar Breda.

Wil je alvast wat meer informatie over Rhena in het Albert Schweitzer ziekenhuis? Via deze link kom je op hun pagina. Hier kun je info vinden over een poliklinische bevalling of bevallen met een medische indicatie. Tevens vind je er voorlichtingsfilms.

Zie ook…