Kraambed

  1. Home
  2. Kraambed

De eerste week na je bevalling komen wij een aantal keren bij je langs om te kijken hoe het gaat. De kraamverzorgster komt je dagelijks helpen de eerste week, en zal ook controles uitvoeren. Wij zullen om de dag bij je langs komen om te kijken of alles goed verloopt. Vinden wij het nodig om vaker langs te komen, dan doen wij dit.

De eerste dagen na je bevalling zal de kraamzorg je kindje aanmelden bij het consultatiebureau voor de screening. Onder de screening vallen de hielprik en de gehoortest. Een medewerkster van het consultatiebureau zal binnen 1 week na de geboorte thuis langskomen om deze 2 testen te verrichten bij jullie kindje.
Na 1 week sluiten wij de zorg af indien dit verantwoord is. Ongeveer 2 weken na de bevalling komt het consultatiebureau bij jullie thuis langs voor een intake. Zij zullen hiervoor telefonisch een afspraak met jullie plannen. Wanneer zij langs zijn geweest, nemen zij de zorg van ons over. Tot die tijd zijn wij altijd bereikbaar voor vragen.

Wat na je zwangerschap ook weer van belang is, is anticonceptie. Je bent namelijk vrij snel weer vruchtbaar.
Wij plaatsen ook de spiraal en een implanon, dus wanneer je hiervoor kiest, kunnen wij dit op de praktijk(locatie Blaauwweg) plaatsen voor je.

Zie ook…