Kraambed

De eerste week na je bevalling komen wij een aantal keren bij je langs om te kijken hoe het gaat. De kraamverzorgster komt je dagelijks helpen de eerste week, en zal ook controles uitvoeren. Wij zullen om de dag bij je langs komen om te kijken of alles goed verloopt. Vinden wij het nodig om vaker langs te komen, dan doen wij dit.

De eerste dagen na je bevalling zal de kraamzorg je kindje aanmelden bij het consultatiebureau voor de screening. Onder de screening vallen de hielprik en de gehoortest. Een medewerkster van het consultatiebureau zal binnen 1 week na de geboorte thuis langskomen om deze 2 testen te verrichten bij jullie kindje.
Na 1 week sluiten wij de zorg af indien dit verantwoord is. Ongeveer 2 weken na de bevalling neemt het consultatiebureau contact met jullie op om een afspraak te maken voor een intake. Na 1 maand a je voor de eerste keer bij het consultatiebureau langs voor controle van je kindje. Vanaf dan nemen zij de zorg van ons over. Tot die tijd zijn wij altijd bereikbaar voor vragen.

Wat na je zwangerschap ook weer van belang is, is anticonceptie. Je bent namelijk vrij snel weer vruchtbaar.
Vanaf volgend jaar zullen wij ook de spiraal gaan plaatsen en verwijderen. Hiervoor is iedereen welkom die dit wilt.

Zie ook…