Borstvoeding
Het geven van borstvoeding heeft voor zowel jou als voor de baby voordelen. Zo helpt het geven van borstvoeding jou om sneller te ontzwangeren. Borstvoeding heb je altijd bij de hand, het is goedkoop, en daarnaast is het een mooie manier om te binden met je kindje. De baby krijgt alle nodige stoffen(eiwitten, vetten, antistoffen, etc.) binnen via de borstvoeding en wordt op een natuurlijke manier dus ook beschermd door de voeding. De melk past zich in de loop van de tijd ook aan naar de behoefte van de baby.

Voor uitgebreide informatie kun je kijken op La Leche League

Flesvoeding
Als je kiest voor flesvoeding, dan is er volop keus in merken en soorten voeding. Komen er heel veel allergieën in de familie voor, dan kun je kiezen voor hypo-allergene flesvoeding. Deze voeding heeft zo’n samenstelling dat het de baby nog beter beschermd tegen allergische reacties.Komt dit niet veel voor in de familie, dan kun je gewoon voor de standaard voeding kiezen.

Hoeveel flesvoeding je kindje moet krijgen en hoe vaak zal allemaal uitgelegd worden door de kraamzorg. Uiteraard kun je vragen hierover al in de zwangerschap aan ons stellen.

Zie ook…