Begint je bevalling tussen 37 en 42 weken? Dan mag je thuis bevallen, indien er geen complicaties zijn opgetreden in de zwangerschap. Wij zullen dan in je eigen omgeving de bevalling begeleiden met de hulp van de kraamzorg.

In je zwangerschap krijg je van ons te horen wanneer je moet bellen als de bevalling gaat beginnen. Zodra jij of je partner ons heeft gebeld, komt degene die dienst heeft naar je huis om te kijken hoe het vordert en bepaalt dan wat de volgende stap zal zijn. Soms komen we een paar keer terug, en in andere gevallen bellen we meteen de kraamzorg en zullen we niet meer weggaan. Dit is afhankelijk van hoe snel alles verloopt.
Indien je kraamzorg hebt aangevraagd, is deze aanwezig tijdens de bevalling om ons te assisteren, en na de bevalling blijft zij een paar uur helpen met de verzorging van jou en je baby. Uiteraard komt de kraamzorg je de dagen na de bevalling ook helpen.

Van je zorgverzekering ontvang je een kraampakket met de benodigde spullen voor de bevalling. Via de kraamzorg krijg je een lijstje van spullen die je in huis moet halen. Deze zijn nodig voor de verzorging van de baby en sommige dingen gebruiken we bij de bevalling.
De rest van de spullen voor de bevalling zullen wij zelf bij ons hebben.

Zie ook…