De eerste afspraak bij de verloskundige duurt ongeveer een half uur. Dit is veelal de langste controle in je zwangerschap.Het is vooral een informatief gesprek van beide kanten. Wij zullen je veel vragen stellen, zodat we de zorg zoveel mogelijk kunnen optimaliseren voor jou en je partner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: persoonlijke gegevens, medische voorgeschiedenis, gezondheid in de familie, menstruele cyclus en we zullen ook je bloeddruk meten en even wegen.

Je krijgt een formulier mee om bloed te laten prikken. Hiermee wordt onder andere je bloedgroep en ijzergehalte bepaald.Dit kan in het Albert Schweitzer Ziekenhuis op alle doordeweekse dagen van 7.00-17.00.

Wij werken samen met een echoscopiste van ‘Echopraktijk Dordrecht.’ Je 1e echo zal tussen 9-12 weken plaatsvinden. Bij deze echo zal de baby worden opgemeten om zo kijken of de uitgerekende datum overeen komt met de datum die we verkregen hebben aan de hand van de menstruatie. De praktijk bevind zich in Stadspolders, Maaskant-erf 18. Hier zullen al je echo’s worden gemaakt in de zwangerschap. Tevens maken zij ook pretecho’s.
Een afspraak kun je plannen via de website: Echopraktijk Dordrecht.

Er zal verder informatie worden gegeven over o.a.kraamzorg, voeding en testen die er bestaan om te kijken naar afwijkingen bij het kindje. (Zie kopje ‘prenatale screening’, je vind hier al meer informatie over de testen)

Zie ook…

Zwangerschap
Zwangerschap
Bevalling
Bevalling
Kraambed
Kraambed
Menu